Maanantai 15.7.2019

Ohjeet ja tietoa blogipalveluista

Tervetuloa Uuden Suomen blogipalveluiden ohjesivulle. Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia meiltä eniten kysyttyihin kysymyksiin.

Jos et löydä täältä etsimääsi vastausta, voit olla yhteydessä ylläpitoon.

Pikalinkit vastauksiin:


Tietoa blogipalveluista

Uusi Suomi pyörittää kahta toisiinsa linkittyvää blogipalvelua: Puheenvuoroa ja Vapaavuoroa.

Vuonna 2010 perustettu Puheenvuoro on kehittynyt Suomen johtavaksi yhteiskunnalliseksi verkkokeskusteluareenaksi ja sellaisena sitä halutaan jatkossakin kehittää. Palvelussa esiintyvät lukuisat Suomen johtavat poliitikot ja aktiivisimmat kansalaiskeskustelijat. Käyttäjiä viikossa on noin 150 000 - 200 000. Jopa Yhdysvaltain presidentin teksti on ollut luettavissa Puheenvuorossa.

Marraskuussa 2011 avattu Vapaavuoro puolestaan on blogipalvelu, jossa käydään kansalaiskeskustelua kulttuurista, viihteestä, urheilusta ja muista vapaa-ajan aktiviteeteista. Tässä palvelussa kuka tahansa voi olla kirjailija, taiteilija, kriitikko tai minkä tahansa harrastusalueen – vaikka käsitöiden, tv-ohjelmien, elokuvien, tietokonepelien tai muodin – osaaja tai asiantuntija. Käyttäjien määrä viikossa on parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia.

Vapaavuoroon on lähtenyt heti sen alussa maamme eturivin taiteilijoita ja lisää on luvassa. Tässä yksi esimerkki.

Vapaavuoro on rakennettu samalle pohjalle kuin sen sisarpalvelu Puheenvuoro. Puheenvuorolaisten tunnukset käyvät automaattisesti myös Vapaavuoroon ja päinvastoin. Samoilla tunnuksilla voi kommentoida myös Uuden Suomen uutisia.

Sekä Puheenvuoro että Vapaavuoro ovat hyvin yhteensopivia Facebookin ja Twitterin kanssa. Tänne kirjoitettuja juttuja ja kommentteja voi helposti levittää noissa paljon käytetyissä palveluissa ja esimerkiksi Facebook-tunnuksilla pääsee kirjautumaan halutessaan Uuden Suomen blogipalveluihin.


Tietoa kirjautumisesta ja keskustelusta

Osallistuminen keskusteluun Uuden Suomen palveluissa edellyttää oman nimen ja tunnistettavan kasvokuvan käyttöä. Tunnukset, joita ei ole ylläpidon toimesta tunnistettu voivat luoda sisältöä, mutta se jää ennakkomoderoitavaksi, eikä näy palvelumme etusivulla.

Tämä linjaus on tehty, koska uskomme fiksuun keskusteluun yhteiskunnasta, politiikasta ja kulttuurin sekä vapaa-ajan aiheista. Harva asia on sellainen, jota ei voisi sanoa ilman, että seisoo sanojensa takana omalla nimellään ja kuvallaan.

Haluamme, että keskusteluun liittyminen on helppoa ja vaivatonta. Kuka tahansa voi kirjautua palveluumme Googlen tai Facebookin kautta. Jos et käytä kumpaakaan näistä palveluista, voit myös pyytää ylläpidolta uuden tilin luomista.

Voit liittyä keskusteluun heti kirjauduttuasi palveluumme. Uutena käyttäjänä sinulle luodaan automaattisesti käyttäjätili, ja voit kommentoida muiden kirjoituksia. Jos kirjaudut Facebookin kautta, voit myös perustaa heti itsellesi blogin.

Uudet käyttäjät voivat pyytää ylläpidolta tunnistusta. Tunnistuksen avulla varmistumme siitä, että käyttäjätilin takana toimii aito henkilö. Kysymme tunnistuksen yhteydessä hieman lisätietoja ja tarkemmat yhteystietosi. Näitä tietoja ei luovuteta markkinointiin tai muille ulkopuolisille tahoille.

Tunnistautuminen kannattaa. Tunnistetut henkilöt voivat käyttää kaikkia palveluidemme ominaisuuksia, saavat kuvansa näkyviin kirjoitustensa yhteyteen ja heidän bloginsa näkyvät Puheenvuoron sekä Vapaavuoron etusivuilla.


Miksi kuvani ei näy kommentoidessa tai blogissani?

Jos kuvasi ei näy blogisi ja kommenttiesi yhteydessä, syitä voi olla kaksi:

1. Et ole ladannut profiiliisi itsestäsi kuvaa. Voit tarkistaa asian oman käyttäjätilisi tiedoista. Samassa paikassa voit myös lisätä tai vaihtaa profiilikuvasi. Huomaathan, että edellytämme keskustelijoilta tunnistettavan kasvokuvan käyttöä profiilissa.

2. Sinua ei ole vielä lisätty tunnistettujen käyttäjien joukkoon. Näytämme kommenttien ja blogien yhteydessä ainoastaan tunnistettujen käyttäjiemme profiilikuvat. Voit pyytää ylläpidolta tunnistusta tällä lomakkeella.


Miksi blogikirjoitukseni ei näy Puheenvuoron tai Vapaavuoron etusivulla?

Jos blogikirjoituksesi ei näy Puheenvuoron tai Vapaavuoron etusivulla, syitä voi olla kolme:

1. Sinua ei ole vielä tunnistettu. Näytämme blogipalveluidemme etusivuilla vain tunnistettujen käyttäjien blogipostaukset.

2. Blogipalveluidemme etusivuilla näytetään kunkin bloggaajan tuorein kirjoitus, eli yksi per kirjoittaja. Kirjoitukset näkyvät tuoreusjärjestyksessä, eli uusin kirjoitus on aina ylimpänä listalla. Vanhemmat kirjoituksesi näkyvät omassa blogissasi ja blogiarkistossa.

3. Ylläpito on poistanut kirjoituksen tai se on ylläpidon käsiteltävänä. Poistamme tai piilotamme ainoastaan käyttöehtojemme tai keskusteluohjeidemme vastaisia tekstejä palvelustamme. Ylläpito voi myös palauttaa käsiteltävänä olevan blogin näkyviin kirjoittajan blogiin ja etusivulle.

 

Uusi Suomi voi poistaa ilman varoitusta oikeuden kirjoittaa, jos se epäilee, että palvelun käyttäjä ei kirjoita omalla nimellään, hän ei ole liittänyt omaa valokuvaansa palveluun tai muista vastaavista syistä.

Keskusteluohjeet ja käyttöehdot ovat Uudessa Suomessa samat läpi palvelun.


Google Analyticsin lisääminen blogiisi

Voit seurata blogisi lukijamääriä Google Analyticsin avulla.

Analytics on Googlen tarjoama ilmainen analytiikkaohjelma, jonka voit ottaa käyttöön luomalla Google-tunnuksen tai käyttämällä nykyistä tunnustasi.

Analyticsin löydät Google sivuilta.

Analyticsissa sinun tulee ensin luoda uusi seurattava sivusto. Lisää tietoa GA:n ohjesivulta.

Koodin lisääminen onnistuu Puheenvuoro-tilisi asetuksista. Pääset blogisi asetuksiin tämän linkin kautta.

1. Mene Puheenvuoro-tilisi asetuksiin: http://take.ms/wVvcM

2. Klikkaa sivuston asetukset: http://take.ms/p2X0P

3. Selaa sivua kohtaan Sivuston asetukset ja lisää Google Analyticsin seurantakoodi: http://take.ms/nFavn

 

Siirry Puheenvuoroon

Siirry Vapaavuoroon