Maanantai 15.7.2019

Keskusteluohjeet

Uusi Suomi tarjoaa maksuttoman areenan julkiselle keskustelulle ja mielipiteiden vaihdolle. Jotta keskustelupalstan ilmapiiri pysyisi kaikille käyttäjille sopivana ja asiallisena, on kirjoittajien noudatettava keskusteluosiota koskevia sääntöjä.

Jokainen keskustelija on vastuussa omista kirjoituksistaan ja niiden sisällöstä. Kirjoittajaa sitoo Suomen laki, jonka nojalla esimerkiksi henkilökohtaisen tietosuojan ja tekijänoikeuksia koskevia lakeja vastaan rikkovien viestien kirjoittaja voi joutua oikeudelliseen vastuuseen.

Uutispalvelussa (http://www.uusisuomi.fi) tunnustettujen kirjautuneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi.

Puheenvuorossa (http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/) viestien julkaisun toimintatapa on blogin haltijan päätettävissä. Suurimmassa osassa blogeja kaikki viestit julkaistaan välittömästi ja asiaton materiaali poistetaan jälkikäteen. Puheenvuoron maksuttomat blogit on tarkoitettu yksilöille, ei yhteisöille ja organisaatioille. Niille Uusi Suomi tarjoaa myös blogimahdollisuuden Puheenvuoroon, mutta tällöin blogi ei ole maksuton ja se on merkitty selvästi tekstillä yhteistyöblogi.

Ohjeita keskusteluun

 • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
 • Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
 • Älä haasta riitaa.
 • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
 • Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
 • Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
 • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
 • Älä mainosta.
 • Älä käyttäydy häiritsevästi. Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.
 • Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
 • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
 • Voit julkaista toisen ottaman kuvan vain, jos tiedät sinulla olevan lupa käyttää kuvaa blogissasi.

Voit kirjoittaa tarpeen mukaan www-osoitteita keskusteluihisi. Järjestelmä muuttaa automaattisesti www-osoitteet linkeiksi.

HUOM!

Vaikka käyttäjä voi kirjautua Uuden Suomen palveluun itsenäisesti ilman ylläpitäjän erillistä hyväksyntää, pidättää Uusi Suomi oikeuden hyväksyä henkilö kirjoittamaan palveluunsa. Kirjoittamisen salliminen edellyttää sitä, että kirjoittajan tulee olla toisille käyttäjille tunnistettavissa, eikä hän ole aiemmin rikkonut toistuvasti Uuden Suomen käyttöehtoja ja keskusteluohjeita.

Uuden Suomen käyttöehdoissa sanotaan muun muassa seuraavasti: ”Blogipalvelu-keskustelua ylläpitävä ja hallinnoiva Asiakas sitoutuu antamaan oikean nimensä ja tarpeelliset yhteystietonsa henkilöautentikointia varten. Lisäksi Asiakas sitoutuu siihen, että hänen oikea nimensä ja asuinkuntansa voidaan julkaista blogin tai muun kirjoituksen yhteydessä. Uusi Suomi edellyttää Blogipalvelun kirjoittajilta tunnistettavan profiilikuvan käyttöä tekstien yhteydessä.”

Uusi Suomi voi poistaa ilman varoitusta oikeuden kirjoittaa, jos se epäilee, että palvelun käyttäjä ei kirjoita omalla nimellään, hän ei ole liittänyt tunnistettavaa profiilikuvaa palveluun tai muista vastaavista syistä.

Uuden Suomen käyttöehdot: https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Kommenttiketjut ja kommenttien julkaiseminen

Kommentit tulevat näkyviin uutuusjärjestyksessä. Se merkitsee sitä, että ensimmäiseksi kirjoitettu kommentti näkyy kommenttilistassa ylimmäisenä ja tuorein kommentti listan pohjalla. Jos kuitenkin kommentoit jonkun toisen kommenttia alkuperäisen kommentin alla olevalla vastaa-painikkeella, kommenttisi lisätään viitattavan kommentin perään.